Ontwikkeling

Eind 2016 was er het idee om te kijken hoe muziek stukken (in PDF) makkelijk beschikbaar gemaakt konden worden. Roy Brouwer & Maarten de Boer gingen voor de Bussumse Show- & Marchingband ViJoS aan de slag. De 1e (0.1) versie was in mei 2017 beschikbaar. Er werd nog even verder ontwikkeld. Maar door andere prioriteiten is de ontwikkeling in de ijskast beland.

In mei 2020 heeft Maarten de Boer de ontwikkeling weer opgepakt. Nu op een andere, door hem zelf ontwikkelde, manier.
Het is nu een HTML-versie geworden. Die gemaakt is op basis van HTML-tables. Zonder veel grafische “toeters & bellen”.

Het ontwikkelen gaat via de “Agile” manier (zonder Scrum, want ik heb geen project management nodig).
Als ik een idee heb of er wordt een aanvulling of verbetering voorgesteld, dan ontwikkel ik en test dit meteen op de ontwikkel (DEV) omgeving. Vervolgens zetten we dat op de acceptatie (QA) omgeving. En als het er dan goed uit ziet dan kan het naar productie (PROD).

Er is een DEMO site beschikbaar. Zodat men kan zien wat er nu als beschikbaar is.

Werking

De muziek wordt per partij in een mappen-structuur (band, instrument & titel) opgeslagen. Vervolgens wordt er een watermerk aan toegevoegd en dit (nieuwe) bestand in een (andere) mappen-structuur gezet. Waarna er een aantal web-pagina’s (“web-site”) omheen gemaakt worden. Er is een desktop en mobiele versie van deze site.
Per persoon (instrument) is toegang-beheer (dmv gebruikersnaam + PIN-code) gemaakt. Zodat niet iedereen alle partijen kan inzien.

ToDo

  • Op afstand kunnen printen (dmv CUPS)
  • Makkelijker gebruik van de beheer-scripts
  • Mooiere layout dmv CSS