Ontwikkeling

Eind 2016 was er het idee om te kijken hoe muziek stukken (in PDF) makkelijk beschikbaar gemaakt konden worden. Voor de Bussumse Show- & Marchingband ViJoS. Roy Brouwer & Maarten de Boer gingen aan de slag. En in mei 2017 was er een 1e (0.1) versie beschikbaar. Er werd nog even verder ontwikkeld. Maar door andere prioriteiten is de ontwikkeling in de ijskast beland.

In mei 2020 heeft Maarten de Boer de ontwikkeling weer opgepakt. Nu op een andere, door hem zelf te ontwikkelen, manier.
Het is nu een HTML-versie geworden. Die gemaakt is op basis van HTML-tables. Zonder veel grafische “toeters & bellen”.

Het ontwikkelen gaat via de “Agile” manier (zonder Scrum, want ik heb geen project management nodig).
Als ik een idee heb of er wordt een aanvulling of verbetering voorgesteld, dan ontwikkel ik dat en test dat meteen op de ontwikkel (DEV) omgeving. Vervolgens zetten we dat op de acceptatie (QA) omgeving. En als het er dan goed uit ziet dan kan het naar productie (PROD).

Werking

De muziek wordt per partij in een mappen-structuur (band, instrument & titel) opgeslagen. Vervolgens wordt er een watermerk aan toegevoegd en dit (nieuwe) bestand in een (andere) mappen-structuur gezet. Waarna er een aantal web-pagina’s (“web-site”) omheen gemaakt worden. Er is een desktop en mobiele versie van deze site.

ToDo

Per persoon (instrument) zal er toegang-beheer (dmv gebruikersnaam + PIN) gemaakt worden. Zodat niet iedereen alle partijen kan inzien.